Noodfonds bestaanszekerheid

Steeds meer inwoners hebben moeite om financieel rond te komen. Armoede kan niet alleen tot financiële problemen leiden, maar ook tot eenzaamheid, isolement of stress. Heeft u een initiatief om financiële problemen of andere gevolgen van armoede tegen te gaan? Vraag dan de subsidie Noodfonds bestaanszekerheid aan.

U kunt als organisatie of inwoner een bedrag van € 5000 per initiatief aanvragen. Voorbeelden van initiatieven zijn een bijeenkomst, evenement of een project. Meer informatie over de voorwaarden leest u in het subsidieformulier.

Hoe werkt het?

Vraag de subsidie Noodfonds bestaanszekerheid aan via het aanvraagformulier voor subsidies. Aanvragen kan tot 23 december 2023. De initiatieven moeten plaatsvinden vóór 1 maart 2024.

Ook voor activiteiten na 1 juni 2023

Heeft u na 1 juni 2023 een activiteit georganiseerd en voldeed deze aan de voorwaarden? Dan kunt u hier achteraf nog subsidie voor aanvragen.

Noodfonds 2023

Heeft u zelf moeite om financieel rond te komen? Dan heeft u mogelijk recht op een eenmalige gift van maximaal € 600. Kijk voor meer informatie op de pagina over het Noodfonds 2023.