Bermen in de stad

De gemeente Ede wil meer natuur in de stad. Mensen voelen zich prettiger in een groene omgeving. Door de natuur in de stad te brengen stopt dat fijne gevoel niet als u de stad binnenkomt.

Beheer

Bij de aanleg en het beheer van de bermen houden we rekening met de natuur. De bermen worden zo weinig mogelijk gemaaid. Daarom zien de bermen er niet hetzelfde uit als uw gazon in de tuin. Ze staan vol hoge grassen en bloemen. Daardoor leven er veel dieren en planten. Zelfs langs drukke wegen.

Wilt u weten wanneer er wordt gemaaid en waarom niet alles wordt gemaaid? In de folder 'Natuurlijk bermbeheer' geven wij u meer informatie over natuurlijk bermbeheer.

Actueel - 14 augustus 2017

Deze zomer is relatief nat waardoor ook onze bermen harder zijn gegroeid. Sommige bermen hebben prachtig gebloeid, andere zijn rijker aan grassen dan bloemen. Deze week zijn we gestart met het maaien van de bermen in Ede, hierna volgt ook Bennekom.

De bermen langs de wegen worden grotendeels gemaaid. Tijdens deze maaironde worden een aantal bermen of delen daarvan niet gemaaid. Deze ruige en uitgebloeide delen blijven de hele winter staan. Er leven namelijk veel dieren in de bermen. Als we alles in één keer maaien, verdwijnen de schuilplaatsen en het voedsel voor dieren. Ook worden delen  van de vijvers en singels gemaaid. De maaironde duurt ongeveer vier weken.