Blokkenweg - Parkweg

Het gebied Blokkenweg-Parkweg en omgeving krijgt een nieuwe inrichting. De riolering is toe aan vervanging en we knappen de straten op.

Het belangrijkste werk dat we gaan doen, is het vervangen van de riolering. We vervangen de bestaande rioleringsbuis door twee aparte buizen: een voor het afvalwater en een voor het regenwater. Tegelijk krijgen de straten een opknapbeurt. Dat doen we met de volgende acties:

  • Het asfalt op de rijbaan vervangen we met klinkers,
  • Een deel van de stoepen krijgt nieuwe tegels,
  • We vervangen een aantal ongezonde/beschadigde bomen en planten een aantal nieuwe bomen,
  • Het parkje op de hoek van de J. Bosboomlaan - Parkweg leggen we iets verlaagd aan, om water op te kunnen vangen bij hevige regen.

In het inrichtingsplan, deze vindt u onder het kopje Documenten, staat getekend hoe het gebied eruit gaat zien.

Boomsoorten

Alle bomen die we kappen worden binnen het gebied herplant. Op de Blokkenweg planten we dezelfde boomsoorten als er nu staan. Op de Parkweg planten we andere boomsoorten bij de bestaande bomen, omdat de bomen die er nu staan niet goed tegen droge zomers kunnen. Bovendien zorgen verschillende soorten ervoor dat de bomen minder snel ziek worden en biedt dit een betere leefomgeving voor vogels en andere dieren.

We zijn gestart met het uitwerken van de details in een technisch ontwerp. Dit is een flinke puzzel, met name omdat we in het gebied zoveel mogelijk bomen willen terugplanten. We verwachten op zijn vroegst begin 2023 te starten met de uitvoering, maar dit kan ook later worden.

Heeft u vragen of wilt u meer weten over de herinrichting? Neem dan contact met ons op.