Actueel Ede

Actueel Ede

31 mei 2018

Belangen cliënten en medewerkers Vérian voorop

Huishoudelijke ondersteuning

Huishoudelijke ondersteuning

De gemeente Ede is geconfronteerd met het faillissement van Vérian. Deze aanbieder van huishoudelijke ondersteuning had ongeveer 400 cliënten en 70 medewerkers in Ede. In de eerste plaats is het ontzettend vervelend voor cliënten, de medewerkers en de organisatie dat deze organisatie failliet is gegaan.

Voor de gemeente is de continuïteit van zorg voor onze inwoners het meest belangrijk. We zijn daarover in gesprek met de curator en andere aanbieders die de zorg mogelijk kunnen overnemen. Op dit moment wordt de zorg nog geleverd door het bestaande personeel in opdracht van de curator.

Onzekerheid

Als gemeente zijn we geconfronteerd met tegenstrijdige berichtgeving in de media. Diverse aanbieders hebben zich gepresenteerd als opvolger van Vérian. Ze presenteren zich op deze wijze naar medewerkers en cliënten. Deze werkwijze zorgt voor onrust. Medewerkers en cliënten weten niet goed waar ze aan toe zijn.

Gezamenlijk aan tafel voor een oplossing

Wij betreuren deze handelswijze. Cliënten en medewerkers zijn niet gebaat bij de ontstane onrust. Wethouder Hoefsloot heeft betrokken partijen opgeroepen om gezamenlijk aan tafel te gaan zitten en te komen tot een goede oplossing waarbij de belangen van cliënten en medewerkers voorop staan. Als gemeente streven we ernaar medewerkers zo snel mogelijk duidelijkheid hebben over een nieuwe werkgever en cliënten gebruik kunnen blijven maken van hun vaste ondersteuner.