Actueel Ede

Actueel Ede

13 maart 2018

Ede bouwt door!

Nieuwbouw

Ede bouwt door

De bouwproductie in de gemeente Ede is in 2017 opnieuw sterk gegroeid. Dit is ook nodig, want het aantal inwoners blijft groeien. Zo zijn er in 2017 in totaal 542 woningen opgeleverd en de komende 10 jaar komen hier nog eens circa 6.000 woningen bij.

Het aanbod is divers. Er worden zowel appartementen, rijtjeswoningen als vrijstaande woningen gebouwd. Zowel huur als koop. In Ede Stad en in de dorpen. Daarbij is er specifiek aandacht voor het bouwen van voldoende betaalbare woningen, met name in de huursector.

Harry van Huijstee, wethouder wonen: “Ik ben blij dat we in 2017 weer een flink aantal woningen hebben opgeleverd. Dat is ook wel nodig en daarom gaan we de komende jaren door met bouwen. Vooral in de categorie betaalbare huurwoningen wordt de komende periode flink bijgebouwd. De komende 10 jaar komen er 1.000 tot 1.200 betaalbare huurwoningen bij. Dat doen we niet alleen door het bouwen van nieuwe woningen, maar ook door het ombouwen van leegstaande kantoorpanden”.

Flinke toename op korte termijn

Met zo’n 1.400 woningen in aanbouw volgt de komende periode een flinke toename van het aantal opgeleverde woningen. Naar verwachting wordt een aanzienlijk deel van dit totaal zelfs al in de eerste maanden van 2018 opgeleverd.

Een voorbeeld is de transformatie van het voormalige BDO-pand aan de Rubensstraat. Dit voormalige kantoorpand is getransformeerd naar 53 woningen. Daarnaast wordt er momenteel verspreid over de hele gemeente flink gebouwd. Op de Kazerneterreinen en het Enka-terrein, maar ook op de kleinere binnenstedelijke locaties, zoals Park de Blokken en Ericahorst. In de dorpen zijn daarnaast ook diverse projecten gestart, bijvoorbeeld Veldjesgraaf in Ederveen en Haverkamp en Zandscheer in Lunteren.