Actueel Ede

Actueel Ede

18 mei 2017

Goedkoper parkeren Ede Centrum

Geparkeerde auto's

Vanaf 1 juli wordt het parkeren in Ede Centrum aantrekkelijker. Een dagkaart voor het parkeren wordt dan 20% goedkoper en kost straks 4 euro. Ook komt er een starttarief van € 0,20 voor de eerste 10 minuten, zodat mensen goedkoper kort kunnen parkeren om een snelle aankoop te doen in het centrum. Voor bewoners van het centrum komt er een bezoekersregeling, zodat bezoek tegen een gereduceerd tarief kan parkeren. Ook mantelzorgers in het centrum van Ede kunnen van deze maatregel gebruik maken. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders vandaag besloten.

Wethouder Leon Meijer: “Het parkeren in Ede Centrum moet duidelijk, betaalbaar en simpel zijn. Deze nieuwe maatregelen hebben we in goede samenwerking bepaald met ondernemers (SBE) en bewoners van het centrum (BEC).” De gemeenteraad moet nog een besluit nemen over de nieuwe tarieven en maatregelen.

Eerdere verbetermaatregelen

Vorig jaar volgde een eerste set van maatregelen om het parkeren in Ede Centrum te verbeteren. Deze maatregelen hebben geleid tot meer parkeerders in het centrum. De gemeentaad heeft in de begroting voor 2017 en verder besloten dat er voor de komende jaren meer budget is voor nieuwe maatregelen. Met de combinatie van uurtarief en een goedkope dagkaart is parkeren in Ede Centrum het goedkoopste in de regio.