Actueel Ede

Actueel Ede

16 maart 2017

Inwoners gemeente Ede gaan massaal naar de stembus

Kiezers op stembureau Cultura

Ruim 85% van de Edese kiezers heeft tijdens de Tweede Kamerverkiezingen een stem uitgebracht. De hoge opkomst zorgde soms voor lange rijen bij de stembureaus. De stembiljetten in een aantal bureaus werden gelukkig iedere keer op tijd aangevuld.

Vannacht om 01.20 uur waren alle stemmen in de gemeente Ede geteld. Burgemeester Cees van der Knaap is tevreden over het verloop van de verkiezingen: “Ik ben blij met zoveel enthousiaste stemmers in onze mooie gemeente. Vele ambtenaren en mensen op de 54 stembureaus hadden een enorme klus om alle stemmen te tellen. Mijn dank gaat uit naar hun inzet.”

Hoge opkomst

In de gemeente Ede zijn 85.244 kiezers opgeroepen. In totaal gaven 72.633 kiezers gehoor aan de oproep. Een score van 85,21%. In de gemeente Ede ligt het opkomstpercentage daarmee hoger dan het landelijke gemiddelde. Naast de geldige stemmen, waren er 91 blanco en 186 ongeldige stemmen. De uitslag in de gemeente Ede laat het volgende beeld zien.

Definitieve uitslag

Tijdens het verkiezingsontbijt in het gemeentehuis zijn deze ochtend de uitkomsten in de gemeente Ede toegelicht aan raadsfracties, medewerkers en de pers. De definitieve uitslag per stembureau ligt vanaf maandag 20 maart bij de afdeling Burgerzaken ter inzage.

Uitslag per stembureau

Lees hier ook de verkiezingsuitslag per stembureau in de gemeente Ede.