Actueel Ede

Actueel Ede

6 juni 2017

Mountainbike-community Ede trapt af

Mountainbiken in Ede

Mountainbiken in Ede

Op 20 juni om 19.30 uur organiseren de gemeente Ede en mountainbike-community MTB Zuid Veluwe een bijeenkomst voor mountainbikers en ondernemers die een rol willen spelen bij de nieuwe mountainbikeroutes. De bijeenkomst wordt gehouden in het bedrijfsrestaurant van de gemeente aan de Bergstraat 4 in Ede.

De mountainbikeroute in Ede is aan een stevige opfrisbeurt toe. Door de jaren heen is de route steeds meer over verharde paden gaan lopen. Dit is natuurlijk niet waar mountainbiken om draait. En dat terwijl de natuurgebieden van Ede volop mogelijkheden bieden en vele inwoners en recreanten regelmatig op de mountainbike de Edese bossen in trekken. Daarom heeft de gemeente Ede door de bekende routebouwer Patrick Jansen uit Wageningen een ontwerp laten maken voor nieuwe routes. Dit ontwerp is grotendeels klaar en besproken met de grondeigenaren in het gebied. Tijdens de bijeenkomst licht Patrick het ontwerp toe. Ook zal hij meer vertellen over de planning en organisatie.

De mountainbike-community MTB Zuid Veluwe gaat de routes in Ede adopteren. Dit betekent dat zij een rol spelen bij aanleg, onderhoud en beheer. Daarbij werken gemeente en MTB Zuid Veluwe samen zoals dat ook in andere gebieden gebeurt, bijvoorbeeld op de Utrechtse Heuvelrug. Eric Kuijt, beoogd vrijwilligerscoördinator van de nieuwe mountainbikeroutes Ede zal hierover namens MTB Zuid Veluwe tijdens de bijeenkomst meer vertellen.

Wethouder Vreugdenhil: “In Ede is ruimte voor allerlei vormen van recreatie en toerisme. Daar hoort een goed routenetwerk bij. Het is heel mooi dat de mountainbike community nu zelf meewerkt aan het realiseren van een uitdagend netwerk voor mountainbikers.”

Aanmelden kan via het evenement op de MTB Zuid Veluwe Facebook-pagina.