Projecten

De Jongerenraad voert het hele jaar door veel leuke projecten uit. Hier vind je een overzicht van alle projecten.

Enquête trapveldjes

De Jongerenraad is bezig met een onderzoek naar trapveldjes binnen de gemeente Ede. Op de White Walls die de Jongerenraad in september had staan, werd veel geschreven over trapveldjes. De Jongerenraad gaat nu kijken hoe de status van de veldjes is, en of er wat aan kan verbeteren!

De Jongerenraad wil graag van alle jongeren die wel eens gebruik hebben gemaakt van een veldje, weten hoe de kwaliteit van dat veldje is. Er is een enquête (pdf) voor de trapveldjes in de buitengebieden van Ede (Bennekom, Lunteren, Harskamp, Wekerom, Otterlo, e.d.) en Ede. Je kan de vragen ook invullen via onze website. Wij willen je vragen of je de enquête wilt invullen en e-mailen naar ugur.sahinturk@ede.nl en/of jules.stuyt@ede.nl. Bij voorbaat dank!

Project naar Buiten: Ede Anders

De Jongerenraad hield zaterdag 4 september 2010 haar Project naar Buiten: Ede Anders. In Ede, Bennekom en Lunteren plaatsten wij grote ‘White Walls’, waarop jongeren hun ideeën over de gemeente konden schrijven.

De Jongerenraad organiseert het Project naar Buiten om zo jongeren mee te laten denken over wat er anders kan voor hen binnen de gemeente. We staan daarom van ’s ochtends tot het eind van de middag in Ede, Bennekom en Lunteren.

Jongeren uit Ede, Bennekom en Lunteren riepen we op om zaterdag 4 september tussen 11:00 uur en 16:00 uur naar de Grote Kerk in Ede, De Oude Kerk in Bennekom of Het Nieuwe Erf in Lunteren te gaan en hun mening te laten horen!

Debatwedstrijd

Maart 2010, de jongerenraad lanceert een nieuw initiatief: de Debatwedstrijd. Aan deze eerste editie namen deel: Marnix College Ede, Het Streek en het Pantarijn (Wageningen). Lees meer over deze eerste editie op de pagina Debatwedstrijd.

Taakgroep Burgernet

Dankzij de de Jongerenraad zijn nu vele jongeren actief voor Burgernet. Maar dat we een 6.000ste deelnemer zouden behalen was een grote verrassing. Zowel de taakgroep als Burgernet waren zeer blij met het feit dat deze deelnemer een jongere was. Lees meer informatie over het project Burgernet.