Kopgroep Citymarketing

Mensen praten met elkaar tijdens de bijeenkomst van de kopgroep Citymarketing

In de Kopgroep Citymarketing werken vertegenwoordigers van Edese bedrijven en instellingen en de gemeente Ede samen aan het realiseren van doelstellingen uit de visie Ede 2025. Naar aanleiding van onderzoek van de Jongerenraad werkten zij aan de thema’s ‘Stadpark’, ‘Verbinding tussen studenten en bedrijfsleven’ en ‘Jongeren en Vrije tijd’.

Stadpark

Eén van de grote wensen van jongeren in Ede is een stadspark. Samen met de stichting DOE! (De Ontwerpers Ede) werkte de werkgroep Stadspark een concept uit. Het stadspark moet dé plek worden voor Edenaren om zich te ontspannen en elkaar te ontmoeten. Het stadspark wordt ontwikkeld in een aantal fasen, te beginnen bij het Raadhuisplein de de gemeentevijver. In het stadspark moet onder andere wifi komen en een podium voor evenementen. In november 2012 ligt er een plan van aanpak voor het Stadspark.

Eén loket voor studenten en bedrijven

Het loket maakt de verbinding tussen werkgevers en studenten in Ede. In Ede zijn 10.000 MBO - en HBO studenten beschikbaar voor stages en bijbanen. Slechts 40% van de Edese bedrijven maakt gebruik van studenten voor stages. Voor vakantie – en bijbanen is dat nog minder: 35%. 70% van de studenten loopt stage buiten Ede. Het doel is om 3000 studenten meer per jaar in Ede stage laten lopen. Het loket voor bedrijven en studenten gaat in het najaar van start, afhankelijk van de praktische uitwerking en de financiën. Bekijk een filmpje over het loket op youtube.

Multimediaal platform voor jongeren

Eén van de conclusies uit het onderzoek van de Jongerenraad is dat er steeds meer te doen is in Ede, maar dat jongeren dat vaak niet weten. Daarom komt de kopgroep Citymarketing met een multimediaal platform waar jongeren snel en eenvoudig alles kunnen vinden dat er te zien, doen en beleven is in Ede. Het platform bestaat onder andere uit een app en een website. Het multimediale platform kan in het najaar van start gaan, afhankelijk van de praktische uitwerking en de financiën.