Van Gogh Europe

Citymarketing Ede neemt deel aan Van Gogh Europe, een internationale samenwerking tussen ruim 20 organisaties uit Europa met als doel gezamenlijk zorg te dragen voor het erfgoed van Vincent van Gogh. Ruim 20 organisaties uit Europa nemen deel, waaronder gemeente Ede, het Kröller-Müller Museum, het Regionaal Bureau voor Toerisme Knooppunt Arnhem Nijmegen  (RBT-KAN) en het Veluws Bureau voor Toerisme.

Samenwerking

Verschillende musea, erfgoedinstellingen, steden en andere organisaties uit Nederland, België en Frankrijk hebben gezamenlijk het initiatief genomen voor Van Gogh Europe. Vincent van Gogh is van onschatbare waarde geweest voor de kunstgeschiedenis en de energie en toegankelijkheid van zijn werk spreekt zeer veel mensen aan, wereldwijd. Van Gogh Europe brengt de plekken waar Van Gogh heeft gewoond en gewerkt, de instellingen en kennisinstituten waar zijn werk wordt bewaard, onderzocht en getoond, samen.

Van Gogh en de Veluwe

Het Kröller-Müller Museum heeft de grootste particuliere Van Gogh verzameling ter wereld (die van de familie Van Gogh niet meegerekend). Voor Ede, de Veluwe en Gelderland is het museum een internationaal icoon en belangrijke topattractie van de regio. Het museum trekt samen met gemeente Ede, het Kröller-Müller Museum, het Regionaal Bureau voor Toerisme Knooppunt Arnhem Nijmegen  (RBT-KAN) en het Veluws Bureau voor Toerisme op om de verbinding cultuur en natuur, kunst, landschappen, actieve en gezonde levensstijl tot stand te brengen in de regio.

Van Gogh Europe verwacht dat medio 2013 de eerste resultaten van de samenwerking zichtbaar zullen zijn voor het publiek.