Organisatie

De samenleving is volop in ontwikkeling. Vanzelfsprekend is ook onze organisatie volop in ontwikkeling. Flexibele werkomgevingen, een klantgerichte organisatie, eigen initiatief en verantwoordelijkheid, samenwerken aan grote maatschappelijke vraagstukken. Allemaal aspecten van onze dynamische organisatie.

Onze missie en visie

Gemeente Ede heeft de ambitie om tot 2025 uit te groeien naar een gemeente van 125.000 inwoners. Dit betekent investeren in medewerkers die het mogelijk maken een aantrekkelijke gemeente te ontwikkelen. Ede wil een uitnodigende gemeente zijn om in te wonen en bij te werken. Bij dit alles staat ‘groen, gezond en actief’ centraal.
Deze ambitie gaat hand in hand met persoonlijke groei van medewerkers. Zij vormen het hart van de organisatie. Wij hechten grote waarde aan professionaliteit. De publieke dienstverlening en vermindering van regels spreken bepaalde competenties en mentaliteit aan. Ruimte voor eigen verantwoordelijkheid en taakvolwassenheid horen daarbij. Net als duidelijkheid over de resultaten die we samen met jou willen bereiken.
Wij bieden je werk met maatschappelijke betrokkenheid; dichtbij en in rechtstreeks contact met de inwoners.

Wie zoeken wij

Werken aan vooraf vastgestelde resultaten waarbij je zelf de regie hebt over je eigen werk. Dat is hoe wij omgaan met onze medewerkers. We verwachten dat je initiatiefrijk, ondernemend  en enthousiast bent om –samen met je collega’s- bij te dragen aan de ontwikkelingen die de gemeente voor ogen heeft.
In ruil voor je professionele inzet bieden wij je ruimte om je te ontwikkelen en goede arbeidsvoorwaarden. We stimuleren het intern doorgroeien binnen de gemeente. Daarbij ondersteunt de organisatie jou met interne en externe opleidingsmogelijkheden, een persoonlijke coach of mentor en stages. Ben je een ondernemend type met gevoel voor kwaliteit voor werkinhoud? Wij zoeken jou en bieden je een interessante politieke omgeving die altijd in beweging is.

Flexibel en slagvaardig werken

De samenleving verandert. Maatschappelijke problemen en vraagstukken worden steeds ingewikkelder en lopen ook steeds vaker in elkaar over. Inwoners zijn mondig en informatie is voor iedereen beschikbaar. Als klantgerichte organisatie wil de gemeente Ede hier goed en snel op reageren. Medio 2014 is een organisatiebrede, flexibele werkomgeving ingericht. We faciliteren je zodanig dat werken vanuit elke locatie - dus ook thuis - en op elk moment mogelijk is om zo onze klanten optimaal van dienst te zijn. De nieuwe werkstijl biedt ruimte voor maatwerk en individuele ontwikkeling. Het vraagt van jou eigen verantwoordelijkheid, vertrouwen, informatie delen en samenwerken. Bij de gemeente Ede werk je in een inspirerende, duurzame en activiteitgerelateerde werkomgeving, maar ook thuis of elders buiten het kantoor.