Waarom Gemeente Ede

Werken bij de gemeente Ede is werken in een omgeving waar ruimte is voor jou als werknemer en waarin flexibiliteit en verantwoordelijkheid centraal staan. Tegelijk betekent het werken aan grote maatschappelijk vraagstukken en tegelijk de ambities van de gemeente Ede realiseren. Enkele werknemers vertellen waarom zij voor de gemeente Ede kozen:

  • Mijn keuze om voor Ede te gaan werken is vooral gemotiveerd door de grote ambities van de gemeente Ede. Mensen die overwegen te solliciteren zou ik oproepen vooral onze Visie 2025 te lezen. Dat was voor mij de bevestiging om op de vacature te reageren: hier wil ik aan bijdragen, die geweldig ambitieuze doelstellingen wil ik helpen realiseren. En wie nog zit met vooroordelen over ambtenaren, of nog vastzit aan een suffig beeld van Ede nodig ik persoonlijk uit om eens te komen kijken. Dit is namelijk een gave plek waar gepassioneerde mensen hard werken om voor de inwoners en bedrijven groot verschil te maken. Voor het realiseren van onze visie hebben we de allerbeste mensen nodig! Als jij daarbij hoort, kijk ik er naar uit om met je samen te werken aan de toekomst van Ede.
  • Ik heb een passie om het openbaar bestuur te vernieuwen en mee te bouwen aan een fijne samenleving
  • Ede is een van de grootste gemeentes (zo niet de grootste) in de regio. Daardoor heeft zij een zeer interessant werkpakket en grote / uitdagende projecten. Daarnaast zijn de thema's projectmatig en planmatig werken en de ambities daarmee gemoeid zijn binnen de gemeente zaken waar ik graag aan mee wil werken.
  • Mijn reden was dat ik graag van begin tot eind met projecten bezig wil zijn. Verder spreekt de cultuur en mensen me aan.
  • Het is een groeiende gemeente met potenties, waarbij ik mezelf en de gemeente verder kan ontwikkelen. Daarnaast vind ik persoonlijk aansluiting binnen de gemeente, omdat Ede veel overeenkomsten voor mij heeft met mijn huidige gemeente.
  • Zo krijg ik meer feeling met mijn woonplaats en de gemeente biedt een uitstekend werkklimaat.
  • Mij sprak de functie die werd aangeboden erg aan.
  • Gemeente Ede heeft een prettige en collegiale sfeer en daarnaast ook uitdagende projecten in mooie en afwisselende omgeving. Verder een grote mate van zelfstandigheid in het werk, goede secundaire arbeidsvoorwaarden (bijvoorbeeld opbouw compensatieverlof), de mogelijkheid om thuis te werken, goede bereikbaarheid per OV en auto en er zijn korte lijnen tussen ambtenaar en bestuurders
  • Ik kwam de vacature tegen en mijn nicht (ex-werknemer) was enthousiast.