Open Monumentendag 2017

Thema 'Boeren, burgers en buitenlui'

Voorkant folder OMD 2017

Met dit jaar een thema dat mensen uit de stad, van het platteland en met een rondtrekkend bestaan over uiteenlopende tijden met elkaar verbindt. Bijzondere monumenten en plekken in de Gemeente Ede zijn gratis toegankelijk voor iedereen. Dé kans om een plek te bezoeken waar je normaal niet zo snel komt en om je te overtuigen van de schoonheid van monumenten, als verrijking voor onze leefomgeving en voor onszelf. Van harte welkom.

Programma

De Open Monumentendag in de gemeente Ede is op zaterdag 9 september. Met veel inzet van de leden van de plaatselijke comités wordt ook voor dit jaar weer een prachtig programma aangeboden aan de inwoners van Ede. Het programma vindt dit jaar plaats op vijf locaties. Op deze pagina leest u daar meer over.

Klassendag

Dit jaar is de klassendag op vrijdag 8 september. Een groot aantal leerlingen van verschillende scholen zal een bezoek brengen aan vier monumenten verspreid over de gemeente Ede.

Comité

Het comité Open Monumentendag bestaat uit vertegenwoordigers van Ede Noordoost, de historische verenigingen van Lunteren, Ede en Bennekom, het Historisch Museum Ede, het Platform Militaire Historie Ede, de Vereniging Edese Monumenten en de gemeente Ede.

Website

Website Landelijke Open Monumentendag 2017