September: Kazerneproject Vertel uw Verhaal!

Enkele jaren geleden werden de activiteiten van defensie in de Edese kazernes beëindigd. Na ruim 100 jaar verlieten de militairen de gebouwen en het grondgebied van Ede. Op deze kazerneterreinen worden veel nieuwe initiatieven ontwikkeld. Zo wordt er gebouwd, gewerkt en gewoond.

Bij bouw-biografisch onderzoek in de verlaten gebouwen bleek dat de militairen nog veel objecten hadden nagelaten. Van briefjes, foto’s tot graffiti en gebruiksartikelen. Soms puur privé en soms gerelateerd aan het militaire leven. Al deze objecten hebben een eigen verhaal. Sommige van deze verhalen zijn bekend, andere nog niet. Daarnaast zijn in musea en archieven ook nog objecten en stukken die meer vertellen over dit militaire verleden.

Een projectgroep is aan de slag gegaan met het ordenen en beschrijven van al deze vondsten en objecten. Maar vooral zijn ze op zoek naar verhalen. Meer hierover is te lezen op de projectwebsite https://edekazerne.wordpress.com/ Iedereen die herinneringen heeft aan de kazernes en haar bewoners, of er misschien zelf wel heeft gewerkt en gewoond, wordt opgeroepen om mee te doen. Vertel ook uw verhaal!