Verhaal van Ede

Voor historische informatie over de gemeente Ede kunt u op verschillende plekken terecht. Op de website mijngelderland.nl vindt u veel informatie over belangrijke gebeurtenissen, personen en voorwerpen uit de geschiedenis van de gemeente Ede en andere Gelderse gemeentes. De geschiedenis van Ede wordt hier in hoofdlijnen geschetst, het zogenoemde Verhaal van Ede.

Onderwijs

Het Gemeentearchief heeft verschillende educatieve producten over de geschiedenis van Ede. U vindt ze op de pagina's 'Educatieve producten' elders op deze website. Hier vindt u ook de lesbrieven die u als pdf kunt downloaden.

Op de website Mijn Gelderland is voor docenten een educatiepagina ingericht. Deze biedt leerkrachten de mogelijkheid om met de leefomgeving aan de slag te gaan. Op deze pagina wordt per venster aangegeven wat op lokaal niveau van belang is. Ook worden hier per venster suggesties voor lessen gedaan.

Ede op de Kaart

Kijkt u ook eens op de site Edeopdekaart. Op deze website is informatie te vinden op gebied van archieven, archeologie, monumenten, landschap, stedenbouw, kunst en cultuur, beschikbaar bij de gemeente Ede. U kunt zoeken door middel van trefwoorden of direct op de kaart. Ook de Kennisbank staat in EdeopdeKaart.

Kennisbank

De kennisbank is een digitale informatiebron van het Gemeentearchief Ede. Hier wordt dieper ingegaan op diverse historische onderwerpen en worden bronnen vermeld. De onderwerpen van de Kennisbank zijn hieronder gerangschikt in vijftien rubrieken. Alle onderwerpen zijn ook te vinden in een alfabetisch overzicht.