Airborne 2020

Op zaterdag 19 september 2020 staat de Airborne Luchtlandingen en Herdenking - 75 jaar vrijheid op de agenda.

Vanwege de maatregelen rond corona vinden er in ieder geval tot 1 september geen evenementen plaats. Dit maakt we ervoor hebben gekozen om de Airborne Luchtlandingen en Herdenking in een alternatieve vorm door te laten gaan. Met de huidige maatregelen is het niet verantwoord om een grootschalig herdenkingsevenement te organiseren waar bijna 100.000 mensen vlakbij elkaar staan.

Daarom ontwikkelen we samen met onze partner 11 Luchtmobiele Brigade een alternatief herdenkingsprogramma. Hoe dat er precies uit gaat zien, is nog niet bekend, maar we kijken onder andere naar online alternatieven en activiteiten met jeugd en scholen. Het alternatieve programma zal recht doen aan het verhaal en aan de geschiedenis.

Tijdens de Airborne Luchtlandingen en Herdenking herdenken we de dappere strijders die 76 jaar geleden voor onze vrijheid vochten. We herdenken de gebeurtenissen en slachtoffers bij het Airborne monument. Op deze dag staan we stil bij hoe waardevol onze vrede en veiligheid is.

Als we meer weten over de invulling van de Airborne Luchtlandingen en Herdenking, vindt u meer informatie op deze pagina.

Wilt u op de hoogte blijven? Volg ons op Facebook voor alle updates of volg het Facebook evenement. Tijdens de Airborne Luchtlandingen en Herdenkingen kunt u ons ook volgen via het liveblog.

Download hier gratis een poster van de Airborne Luchtlandingen en Herdenking van vorig jaar.