De Klinkenberg

De al jaren leegstaande voormalige verzorgingsflat De Klinkenberg aan de Klinkenbergerweg in Ede wordt volgend jaar gesloopt om plaats te maken voor de bouw van 100 nieuwe appartementen.

De 100 appartementen worden verdeeld over 2 gebouwen. In het ene gebouw komen 40 sociale huurappartementen. Deze worden verhuurd door Woonzorg Nederland. In het andere gebouw is ruimte voor 60 koopappartementen. Deze worden aangeboden door ontwikkelaar Crossing Borders Development via Ditters Makelaars.

De voorbereidingen voor de bouw van zowel de sociale huur als de koopappartementen zijn in volle gang. Naar verwachting wordt rond de zomer van 2022 met de nieuwbouw begonnen. Uiteraard moet dan eerst het oude gebouw nog worden gesloopt. De sloop zal in het voorjaar van 2022 plaatsvinden. In het najaar van 2023 worden de nieuwe woningen opgeleverd.

Naast deze ontwikkeling, aan de Van Heutszlaan (ter hoogte van het Medisch Centrum Veluwse Poort) is Woonstede in februari 2021 gestart met de bouw van 40 sociale huurappartementen. De woningen worden naar verwachting in het voorjaar van 2022 opgeleverd.

Een sfeerimpressie van de veertig sociale huurappartementen Woonstede: