Denkt u mee?

We vinden het belangrijk om te weten hoe inwoners, ondernemers en organisaties in Ede kijken naar de toekomst. Hoe willen zij straks wonen, werken en hun vrije tijd besteden? Hoe kijken zij naar de verschillende manieren om duurzame energie op te wekken en om onze gemeente bereikbaar te houden? Hoe zorgen we er samen voor dat onze leefomgeving gezond blijft en we elkaar kunnen ontmoeten in de buurt?

Daarom kunt u vanaf januari 2021 meedenken over de Omgevingsvisie, op verschillende manieren en momenten. Bekijk hieronder de planning.

Film Omgevingsvisie: Ede in 2040

Klik op de afbeelding om de film Omgevingsvisie: Ede in 2040 te bekijken.

Planning

  • Maart en april: (online) bijeenkomsten in een aantal deelgebieden. Hierbij trekken we op met de dorpsraden.

Wat is al geweest?

  • Half januari 2021: korte peilingen (flitspeilingen) via social media. Volg ons op Instagram en geef antwoord op onze stellingen.
  • 20 januari tussen 20:00 en 21:15 uur: online bijeenkomst met gelegenheid tot vragenstellen via WhatsApp. Terugkijken kan hier.
  • 20-27 januari: online peiling met ongeveer 30 vragen.
  • 3 februari: online bijeenkomst met gelegenheid tot vragenstellen via WhatsApp. Terugkijken kan hier.

De resultaten van deze bijeenkomsten en de online peilingen nemen we mee als Participatieverslag in de concept-Omgevingsvisie. Uiteindelijk beslist de gemeenteraad na de zomer van 2021 hoe de Omgevingsvisie 2040 er voor Ede gaat uitzien.

Naar het overzicht