Brouwerstraat

Vanaf 21 februari pakken we de Brouwerstraat in Ede Centrum aan. De straat past straks mooi bij de al opgeknapte Telefoonweg, het Kuiperplein en marktplein. Op deze pagina vindt u informatie over het ontwerp, de geplande werkzaamheden en de bereikbaarheid tijdens de werkzaamheden.

Net als in de Grotestraat komt er in het midden een rijstrook en aan beide zijkanten ruime stoepen. De goot wordt van natuursteen. Alle bestaande bomen krijgen meer ruimte om te groeien, er komt een extra plantvak en een extra boom. We vernieuwen de openbare verlichting en de bankjes. Op de hoek Brouwerstraat/Telefoonweg plaatsen we het kunstwerk van Auke de Vries. Dit kunstwerk stond eerder op het marktplein. De planning is dat de werkzaamheden begin mei 2022 klaar zijn.

Het werk splitsen we op in twee fases:

  • Fase 1: Vanaf het spoor tot het Kuiperplein (t/m 25 maart). Tijdens deze fase blijft de rondweg van het Kuiperplein nog bereikbaar.
  • Fase 2: Restant tot aan de Telefoonweg (21 maart t/m 22 april). De bevoorrading rondom het Kuiperplein blijft tot de Big Bazar bereikbaar. De kruising met de Brouwerstraat is voorlopig
    afgesloten.

Door de werkzaamheden kan een deel van de zaterdagmarkt niet op de Brouwerstraat staan. Een aantal marktkramen vindt u daarom vanaf zaterdag 26 februari op de Torenstraat en het Oude Kerkplein.

De Brouwerstraat wordt afgesloten voor al het verkeer. Voetgangers kunnen het werkvak aan beide zijden passeren via een
tijdelijke loopstrook langs de winkels en via de fietsenstalling. Via deze loopstrook blijven de aanliggende winkels en
woningen bereikbaar. Aannemer Dusseldorp informeert winkeliers over de bevoorrading.

Heeft u andere vragen over de werkzaamheden? Neem dan gerust contact op met omgevingsmanager Rob Hazelaar. Stel uw algemene vragen per mail: r.hazelaar@dusseldorp.nu. Voor dringende zaken mag u bellen naar 06-29410673.