Transformatie kantorencomplex Victoria Vesta

In de wijk Veldhuizen bij het Proosdijpark ligt het voormalig kantorencomplex Victoria Vesta/Nationale Nederlanden. Het kantorencomplex staat voor een groot deel leeg. De huidige eigenaren hebben daarom besloten om het terrein te veranderen naar een woongebied. Dit noemen we transformatie. Het project gaat uit twee fases bestaan. In fase 1 worden de bestaande kantoorgebouwen omgebouwd naar appartementen. Daarna wordt er in fase 2 een nieuw appartementencomplex gebouwd op de zuidwestelijke hoek van het terrein.

Waar zijn we mee bezig?

De afgelopen maanden is de ontwikkelaar bezig geweest met het op orde maken van de vergunningsaanvraag voor het gebouw aan de Batenstein (gebouw 1) en het grote T-gebouw (gebouw 2). Voor deze twee gebouwen is op 28 juni 2021 een vergunning verleend die op 9 augustus 2021 onherroepelijk is verklaard. De start van de transformatie kan dus beginnen. De transformatie van deze twee gebouwen gaan in totaal 229 appartementen opleveren. 35 appartementen in gebouw 1 en 194 appartementen in het T-gebouw.

Hoe gaat het verder?

Nu de omgevingsvergunning voor de eerste twee gebouwen is verleend, wordt gestart met de bouw van de appartementen. Daarbij is de planning dat begin 2022 gebouw 1 wordt opgeleverd, en gebouw 2 in midden 2022. De omliggende buitenruimte wordt aangepast op het ontwerp van de gebouwen, met aandacht voor groen.

In de fase van de bouwplanontwikkeling van gebouwen 1 en 2 is een stedenbouwkundig plan gemaakt dat de gemeente heeft gecontroleerd. Dit wordt op dit moment uitgewerkt naar een inrichtingsplan waarin ook de buitenruimte in detail wordt uitgewerkt.

Ondertussen werken we ook verder aan de invulling van het derde gebouw langs de Kastelenlaan.

Ondertussen wordt ook verder gewerkt aan fase 2. We zijn bezig met de eerste idee├źn voor het nieuwe appartementencomplex aan het Proosdijpark. De ontwikkelaar is bezig met de eerste schetsen en zal dit in samenwerking met de gemeente verder uitwerken naar een stedenbouwkundig plan.