KennisAs

Hoe maken we voedsel beter, meer duurzaam en veiliger? De KennisAs Ede-Wageningen zoekt een antwoord op die vraag. In de KennisAs werken overheden, bedrijven en instellingen samen. In Ede zorgt dit voor blijvende werkgelegenheid en betere voedingsproducten.

Het gebied KennisAs verbindt Wageningen University & Research met het Business- en Sciencepark Wageningen, de Kenniscampus Ede en het toekomstige World Food Center. In het gebied komen allerlei partijen samen: bedrijven onderling, bedrijven en klanten en wetenschap en samenleving. Het ziekenhuis Gelderse Vallei en de universiteit in Wageningen werken bijvoorbeeld samen in de Alliantie Voeding in de Zorg. Met uitkomsten van wetenschappelijk onderzoek verbeteren ze de voeding in de zorg. Het onderwijsinstellingen op de Kenniscampus Ede leiden studenten op in een steeds breder aanbod van opleidingen en niveaus.

Langs de KennisAs Ede-Wageningen zijn verschillende nationale en internationale bedrijven en organisaties gevestigd. Dat zijn bijvoorbeeld Wageningen University & Research, ziekenhuis Gelderse Vallei, Unilever Global Foods Innovation Centre, FrieslandCampina, NIZO Research, Keygene, MARIN, Essensor, het Chinese zuivelconcern Yili en het World Food Center.