Horeca - terrasverruiming en overkapping

Horeca gesloten

Alle horeca moet vanaf 14 oktober 22.00 uur gesloten blijven, met uitzondering van hotels voor hotelgasten, uitvaartcentra en luchthavens voorbij de security check.

Afhalen mag wel. Tussen 20:00 uur en 7:00 uur mag er geen alcohol meer worden verkocht of bezorgd.

Gevolgen horecasluiting voor regeling terrasuitbreiding en -overkapping

De regeling voor uitbreiding van het terras en de mogelijkheid deze te overkappen blijft bestaan. U mag eventueel ook gewoon doorbouwen aan uw overkapping. Maar u mag uw horecazaak niet openen voor klanten.

Regeling terrasuitbreiding en -overkapping

Horecaondernemers mogen tot 1 april 2021 hun bestaande terras vergroten. Ook zijn terrasoverkappingen tot die datum toegestaan. Beide onder de volgende voorwaarden:

  1. Het college blijft de uitbreiding van bestaande horecaterrassen toestaan tot 1 april 2021 en zal niet handhaven, mits de ondernemer zich houdt aan de voorwaarden. U vindt de voorwaarden hieronder.
  2. Het is horecaondernemers in Ede toegestaan om tot 1 april 2021 zonder vergunningaanvraag ten behoeve van een droog en warm terras, tijdelijke overkappingen en heaters neer te zetten. Mits de ondernemer zich houdt aan de hieronder opgenomen voorwaarden.
  3. Voortschrijdend inzicht, nieuwe ontwikkelingen of het schenden van de voorwaarden of regelgeving kunnen aanleiding zijn voor het college om de besluiten met betrekking tot de uitbreidingen en overkappingen te wijzigen of in te trekken. Zij kan dan de ondernemer - op straffe van handhaving - gebieden de uitbreiding en/of overkapping  geheel of gedeeltelijk weer te ontruimen en/of af te breken.