Twijfels over doorgaan met uw bedrijf?

Heeft u zich als ondernemer na alle corona-effecten de vraag gesteld: Is mijn bedrijf levensvatbaar? Wil ik zelfstandig ondernemer blijven? Waar kan ik terecht voor omscholing en bemiddeling? Wij helpen u met de antwoorden op dit soort vragen. Neem contact op met het zelfstandigenloket op het Werkplein in Ede dat werkt voor de gemeenten Ede en Wageningen.

Voor wie?

Deze zogenoemde ‘heroriëntatie ondernemers’ is bedoeld voor ondernemers van kleinere bedrijven zoals een zelfstandige taxichauffeur of werkzaam in de horeca of evenementenbranche. Het doel is om samen met u te zoeken naar manieren waarop u in uw eigen levensonderhoud kunt blijven voorzien. Dat kan zijn als zelfstandig ondernemer, misschien met een nieuwe dienst of product, òf als werknemer in loondienst. U kunt zich bij ons melden als u gebruik heeft gemaakt van de Tozo, TONK en/of Bbz. Maar ook zonder daarvan gebruik te hebben gemaakt, kunt u zich bij ons melden. Een van de voorwaarden is dat u woont in Ede of Wageningen.

Welke hulp kunt u krijgen?

We kunnen u helpen met de volgende vragen:

  • Moet ik doorgaan met mijn bedrijf? Hoe kan ik de levensvatbaarheid vergroten?
  • Hoe stop ik mijn bedrijf zonder failliet te gaan?
  • Hoe los ik mijn schulden op?
  • Hoe start ik een nieuwe onderneming?
  • Hoe vind ik een baan in loondienst of hoe kan ik me omscholen?
  • Hoe kan ik een uitkering voor oudere zelfstandigen (IOAZ) aanvragen? (Doe dit vóór uw bedrijfsbeëindiging)

Waar kan ik me melden?

Om ondersteuning aan te vragen, maakt u eerst een afspraak met de consulent van het loket Bijstand voor Zelfstandigen op het Werkplein Regio Foodvalley. Bel op werkdagen tussen 9:00 en 12:00 uur naar 14 0318 om een afspraak te maken. Mailen kan ook: bbz@ede.nl