Subsidie DNA-evenementen

Organiseert u een DNA-evenement in de gemeente Ede? Dan kunt u mogelijk een subsidie aanvragen. De subsidie is bedoeld om mee te betalen in de gestegen kosten voor bijvoorbeeld materiaal en personeel.

Wat is een DNA-evenement?

Een DNA-evenement is een evenement dat al een aantal jaar wordt georganiseerd door vrijwilligers in de gemeente Ede. De evenementen zorgen voor verbinding tussen inwoners. Ze trekken een breed publiek zoals jongeren, gezinnen en ouderen. Een DNA-evenement past bij het karakter en de sfeer van het gebied. Voorbeelden zijn het Schaapsscheerdersfeest, de Vlegeldag, de Oud Lunterse Dag en de Dickensfair.

Wat is geen DNA-evenement?

  • Evenementen voor een normale feestdag, zoals Koningsdag, 4 en 5 mei en de Sinterklaasintocht.
  • Evenementen die al een structurele subsidie ontvangen van de gemeente Ede.
  • Sportwedstrijd- of evenement binnen de standaard competitie. Of binnen de eigen vereniging op eigen sportterrein, sporthal of sportzaal.

Aanvragen vanaf 1 januari

U kunt vanaf 1 januari 2024 de subsidie aanvragen via het subsidieformulier. Dit kan tot 1 april 2024. In het aanvraagformulier leest u alle voorwaarden van de subsidie.

Vragen?

Heeft u vragen over de subsidie DNA-evenementen? Neem dan contact op met de gemeente Ede. Vermeld bij contact dat het gaat om de subsidie DNA-evenementen.