Tunnel Veenendaalseweg De Klomp

Sinds december 2012 is de tunnel onder de A12 bij De Klomp afgesloten voor auto's en motoren. Wel mogen voetgangers, (brom)fietsers, lijnbussen, landbouwvoertuigen, brommobielen en hulpdiensten erdoor.

Handhaving en bezwaar

Bij de tunnel hangen infraroodcamera's die uw snelheid vastleggen. Deze zijn zo ingesteld dat ze 50% van de tijd, random, actief zijn. Rijdt u toch door? Dan riskeert u een boete van € 95, exclusief € 9 administratiekosten. U kunt bezwaar maken tegen de boete. Dit kan binnen zes weken na de verzenddatum. Op de website van het CJIB leest u hoe u bezwaar maakt. De foto vraagt u op zoals hieronder beschreven.

Heeft u vragen over uw boete of over uw bezwaar? Dan kunt u terecht bij het Openbaar Ministerie. Heeft u vragen over de verkeerssituatie bij de tunnel? Dan kunt u ons bellen.

Wilt u de foto van uw overtreding opvragen? Vraag de foto dan aan onder vermelding van datum, tijd, kenteken en zaaknummer via flitspaal@ede.nl. U kunt geen bezwaar maken via dit e-mailadres.

De kantonrechter behandelde eind augustus 2015 36 zaken van mensen die door de tunnel aan de Veenendaalse Weg De Klomp reden. De rechter deed hierover een uitspraak.

Het camerasysteem bij het tunneltje op de Veenendaalseweg in Ede heet officieel 'access control system'. Er staan twee camera systemen: de camera aan de zijde van de klomp heeft serienummer 12305 en de camera aan de zijde van Veenendaal heeft serienummer 12306.