Keesomstraat

Omleidingsroutes

Klik ook hier voor grotere kaart (pdf-bestand)

Wat gaan we doen?

We voeren groot onderhoud uit aan de Keesomstraat en Dr. W. Dreeslaan. We vervangen de asfaltdeklaag en brengen nieuwe belijning aan. Daarnaast verbreden we het fietspad en leggen we een fietsstraat aan vanaf de Albert Heijn XL tot aan de Jan Th. Tooroplaan. Schagen Infra voert de werkzaamheden in opdracht van ons uit.

Waarom?

Dagelijks rijden er tussen de 10.000 en 14.000 auto’s over de Keesomstraat. Met het groot onderhoud houden we de weg veilig en goed begaanbaar voor al dit verkeer.

Wanneer?

Voorbereidende werkzaamheden: 26 juni tot 3 juli

  • Wat: putreparaties aan de Keesomstraat.
  • Waar: tussen de afritten van de A12 en de kruising Keesomstraat-Galvanistraat.
  • Werktijden: ’s nachts, om verkeer zo min mogelijk te hinderen.
  • Overlast: verkeer kan de werkzaamheden passeren, wellicht met enige hinder. Fietsers kunnen gewoon over de Keesomstraat blijven fietsen.

Fase 1: 3 juli tot 10 juli

  • Wat: vervangen asfaltdeklaag.
  • Waar: vanaf de op- en afritten van de A12, na de Stadspoort, tot en met de kruising Keesomstraat-Galvanistraat.
  • Werktijden: vanaf 18.00 uur tot de volgende ochtend 06.00 uur. Overdag voeren we werkzaamheden uit waarbij een halve rijbaanafsluiting mogelijk is.
  • Overlast: ernstige verkeersoverlast. We raden u aan om de omleidingsroute via de A12 te volgen, zie hiervoor het kaartje. De kruising Keesomstraat-Galvanistraat is deze week 's nachts afgesloten. Fietsers kunnen gewoon over de Keesomstraat blijven fietsen.
  • Let op: Vrachtverkeer mag tussen 18.00 en 06.00 uur de Keesomstraat niet oprijden en moet dus gebruik maken van de omleidingsroutes.

Fase 2: Start september 2017

  • Informatie hierover volgt in augustus.

Omleidingsroutes
Op het kaartje ziet u welke omleidingsroutes u kunt volgen. We adviseren u om deze routes te volgen en tijdens de werkzaamheden de Keesomstraat zo weinig mogelijk te gebruiken. Autoverkeer over de Keesomstraat blijft mogelijk in beide richtingen, overdag en ’s nachts. Verkeersregelaars geven aan via welke rijbanen. Fietsers kunnen gewoon over de Keesomstraat blijven fietsen.

Waar kan ik terecht met vragen en opmerkingen?

U kunt de app ‘Keesomstraat’ downloaden op uw telefoon via de Appstore of Playstore. Via deze app blijft u altijd op de hoogte van de werkzaamheden en kunt u aangeven of u tevreden bent. Bovendien krijgt u met 1 tik op uw scherm contact met de omgevingsmanager die uw vragen beantwoordt. U kunt ook bellen met aannemer Schagen Infra via telefoonnummer: 06 25 06 31 60 of mailen naar:  keesomstraat@schageninfra.nl.  

Bereikbaarheid ziekenhuis, tankstation en bedrijven

Ziekenhuis Gelderse Vallei, het BP-tankstation en de bedrijven langs de Galvanistraat en op de Frankeneng blijven tijdens de werkzaamheden bereikbaar. Houd wel rekening met een langere reistijd. De toegang voor hulpdiensten is altijd gegarandeerd.