Keesomstraat

Omleidingsroutes

Omleidingsroute Keesomstraat voor auto's

Klik ook hier voor grotere kaart (pdf-bestand)

Wat gaan we doen?

We voeren groot onderhoud uit aan de Keesomstraat en Dr. W. Dreeslaan. We vervangen de asfaltdeklaag en brengen nieuwe belijning aan. Daarnaast verbreden we het fietspad en leggen we een fietsstraat aan vanaf de Albert Heijn XL tot aan de Jan Th. Tooroplaan. Schagen Infra voert de werkzaamheden in opdracht van ons uit.

Waarom?

Dagelijks rijden er tussen de 10.000 en 14.000 auto’s over de Keesomstraat. Met het groot onderhoud houden we de weg veilig en goed begaanbaar voor al dit verkeer.

Wanneer?

Fietspaden

Tussen Ingenieur Lelystraat en Jan. th. Tooroplaan

 • Wanneer: vanaf donderdag 14 september
 • Wat: werkzaamheden aan het fietspad tussen de Ingenieur Lelystraat en de Jan. Th. Tooroplaan. We voeren het nodige onderhoud uit en voorzien een deel van het fietspad van beton. Dit doen we om schade door wortelgroei van de bomen te voorkomen.
 • Overlast: de aanliggende bedrijven blijven bereikbaar via de achterzijde. Fietsers leiden we om.
 • Omleiding: Doorgaand fietsverkeer vanuit de richting A12 leiden we om de werkzaamheden heen via de Nieuwe Maanderbuurtweg en Kamerlingh Onnesweg. Vanaf de AHXL is het fietspad weer toegankelijk. Vanuit de richting Peugeot-garage blijft het mogelijk gebruik te maken van het fietspad tussen de Einsteinstraat en Laan der Verenigde Naties. Het is niet mogelijk over te steken naar de andere kant van de weg. Fietsers met als bestemming Frankeneng volgen de letter F en bereiken via de Laan der Verenigde Naties, het fietspad door het park en de Pascalstraat hun bestemming. De routes staan met borden aangegeven.

Tussen Einsteinstraat en Galvanistraat

 • Wanneer: Vanaf dinsdag 17 oktober
 • Wat: Onderhoudswerkzaamheden aan het fietspad tussen de Einsteinstraat en Galvanistraat.
 • Overlast: Fietsers leiden we om.
 • Omleiding: Doorgaand fietsverkeer vanaf de Keesomtunnel richting de A12 leiden we tussen de Einsteinstraat en Galvanistraat om via de achtergelegen Lorentzstraat. Ter plaatse van de kruisingen blijft oversteken mogelijk.

Lans de Keesomstraat ter hoogte van de Jan Th. Tooroplaan

 • Wanneer: Vanaf 13 november tot en met 24 november
 • Wat: Vervangen van het straatwerk.
 • Waar: Het fietspad langs de Keesomstraat, ter plaatse van de Jan Th. Tooroplaan.
 • Overlast: Er geldt een fietsomleidingsroute. Onderstaande tekening toont het werkvak en de omleidingsroute.
Kaartje met fietsomleidingen

Klik hier voor een grotere kaart

Omleidingsroutes
Hierboven ziet u welke omleidingsroutes u kunt volgen. We adviseren u om deze routes te volgen en tijdens de werkzaamheden de Keesomstraat zo weinig mogelijk te gebruiken. Autoverkeer over de Keesomstraat blijft mogelijk in beide richtingen, overdag en ’s nachts. Verkeersregelaars geven aan via welke rijbanen. Fietsers kunnen gewoon over de Keesomstraat blijven fietsen.

Waar kan ik terecht met vragen en opmerkingen?

U kunt de app ‘Keesomstraat’ downloaden op uw telefoon via de Appstore of Playstore. Via deze app blijft u altijd op de hoogte van de werkzaamheden en kunt u aangeven of u tevreden bent. Bovendien krijgt u met 1 tik op uw scherm contact met de omgevingsmanager die uw vragen beantwoordt. U kunt ook bellen met aannemer Schagen Infra via telefoonnummer: 06 25 06 31 60 of mailen naar:  keesomstraat@schageninfra.nl.  

Bereikbaarheid ziekenhuis, tankstation en bedrijven

Ziekenhuis Gelderse Vallei, het BP-tankstation en de bedrijven langs de Galvanistraat en op de Frankeneng blijven tijdens de werkzaamheden bereikbaar. Houd wel rekening met een langere reistijd. De toegang voor hulpdiensten is altijd gegarandeerd.