Koningsdag 2021

Ook dit jaar vieren we Koningsdag in aangepaste vorm. Wat kan er wel in gemeente Ede? En welke maatregelen gelden er, bijvoorbeeld voor activiteiten, acties en evenementen?

De huidige maatregelen van de Rijksoverheid blijven gelden tijdens Koningsdag. Dat betekent dat groepsvorming verboden is en dat evenementen helaas nog niet mogelijk zijn tijdens Koningsdag. Daar vallen (kinder)vrijmarkten ook onder. Daarnaast gelden de basisregels.

Het doel is om zoveel mogelijk besmettingen en groepsvorming te voorkomen. Hiervoor zijn regels opgesteld. Ondernemers zijn bijvoorbeeld verantwoordelijk voor een sobere uitstraling van het afhaalpunt.

Meer informatie over de maatregelen zijn te vinden op de website van de Rijksoverheid.

Wat kan er wel georganiseerd worden met Koningsdag?

Voor kleine kinderen kunnen kleinschalige activiteiten georganiseerd worden. Zo kunnen lokale sportverenigingen bijvoorbeeld een sport- of spelmiddag in het Koningsdagsthema organiseren. Spelbegeleiders mogen hierbij aanwezig zijn, maar ouders helaas niet.

Het advies is om zoveel mogelijk thuis te blijven. U kunt daar bijvoorbeeld de vlag uithangen, meezingen met het Wilhelmus bij de voordeur, op het balkon of in de tuin en mensen digitaal in het zonnetje zetten als zij een lintje hebben gekregen.
 

Meer corona nieuws