Samenwerken en elkaar helpen

Als gemeente willen we graag samenwerken met u en -maatschappelijke- organisaties die actief zijn in wijken, dorpen en buurten. We willen ons gezamenlijk met u inzetten voor een mooie en prettige woon- en leefomgeving waarin u zich thuis voelt, mee kunt doen, omkijkt naar elkaar en initiatief neemt. Omdat we graag horen wat er bij u in de buurt speelt komen we naar u toe. Op de kalender staat wanneer en waar.

Mijn wijk

Wij zijn actief in uw buurt. Wilt u weten wie we zijn en hoe u samen met ons uw buurt kan verbeteren? Lees hier meer over uw wijk of dorp:

Leuk idee voor uw wijk?

Wijkwerk initiatief button

Heeft u een idee om uw omgeving leuker, mooier of beter te maken? Laat het ons weten!
Lees meer

Schoon, heel en veilig

Meldingen

Heeft u een vraag over het onderhoud in uw wijk? Liggen er stoeptegels los of is er sprake van overlast? Heeft u last van de eikenprocessierups?
Geef uw melding aan ons door!

Lees meer

Hond uitlaten

Vrouw laat hond uit op grasveld

Er gaat niets boven lekker wandelen met uw hond. In gemeente Ede hebben we een aantal losloopgebieden waar uw hond vrij rond kan rennen en een aantal hondentoiletten. Lees meer

Afval

Campagne PMD afval button

Waar mensen wonen wordt afval geproduceerd. Wij zorgen ervoor dat dit afval wordt ingezameld. Hiervoor betaalt u ook afvalstoffenheffing. Hier vindt u hoe vaak, waar en hoe het huisvuil bij u wordt ingezameld.
Lees meer

Toezicht en Veiligheid

Politie bij winkel

Wij vinden het belangrijk dat u zich veilig voelt in uw woonomgeving. Er ontstaan op dit gebied ook mooie initiatieven in de buurt, zoals WhatsApp-groepen. U leest hierover meer op de pagina's veiligheid en toezicht. Hier vindt u ook idee├źn en bestaande maatregelen.