Ede Schoon

De gemeente Ede maakt werk van het opruimen van zwerfafval. Dit doet zij met verschillende projecten en initiatieven, samen met inwoners en organisaties. In 2018 wordt er volop gewerkt aan een schonere openbare ruimte. U leest hier meer over in de planning. Het college van B en W heeft hiervoor het plan van aanpak 'Ede Schoon' vastgesteld.

Schone Helden

Een schone leefomgeving woont prettiger, zo blijkt uit reacties van inwoners. Steeds meer mensen in Ede komen zelf of met een groep in actie tegen zwerfafval. Wilt u ook in actie komen? Wij ondersteunen u graag!

Aanmelden

Wilt u ook de handen uit de mouwen steken en regelmatige zwerfafval opruimen in uw straat of buurt? Of bent u al actief in uw omgeving? Sluit u dan aan bij de Schone Helden van de gemeente Ede. Meld u aan met het aanmeldformulier. Na aanmelding ontvangt u een bevestiging op het opgegeven e-mailadres.

Materiaal

Heeft u materiaal nodig om zwerfafval op te ruimen? Bijvoorbeeld een grijper, afvalzakken of handschoenen? Dan kunt u dit aangeven op het aanmeldformulier. Wij stellen het materiaal vervolgens gratis beschikbaar.

Ophalen ingezameld zwerfafval

Het zwerfafval dat u heeft ingezameld, halen wij gratis op. Wilt u daar gebruik van maken, meld dit dan bij ons.

Meer informatie

Vragen? Stuur een e-mail naar schonehelden@ede.nl.