Bevrijdingsvuur naar Ede

In de nacht van 4 op 5 mei zal Burgmeester René Verhulst, met een team van Climax Atletiekvereniging, het bevrijdingsvuur ophalen in Wageningen.

In de nacht van 4 op 5 mei zal Burgmeester René Verhulst, met een team van Climax Atletiekvereniging, het bevrijdingsvuur ophalen in Wageningen. Het bevrijdingsvuur is hét symbool voor leven in vrede en vrijheid en wordt daarom ook het Vrijheidsvuur genoemd.

Traditiegetrouw vindt in de nacht van 4 op 5 mei de Bevrijdingsvuurceremonie en de Nationale Bevrijdingsvuurestafette plaats in Wageningen, de Stad der Bevrijding. Op 4 mei om precies om 24:00 uur wordt het Bevrijdingsvuur tijdens de Bevrijdingsvuurceremonie ontstoken. Aansluitend nemen circa 2000 atleten het vuur tijdens de nachtelijke Nationale Bevrijdingsvuurestafette mee terug naar hun eigen gemeente. Dit bevrijdingsvuur markeert de overgang van herdenken naar vieren, van 4 naar 5 mei.

Vanuit Ede zullen ongeveer 15 lopers van Climax het vuur meenemen vanuit Wageningen naar Ede. Burgemeester René Verhulst zal daar onderdeel van uitmaken. De loop eindigt in Ede op het Museumplein, waar de wethouder Peter de Pater de lopers zal ontvangen.

Naar overzicht