Black Lives Matter Demonstratie zaterdag 11 juli van 12.00 tot 13.00 uur bij de Schaapskooi op de Ginkelse Hei in Ede

Burgemeester René Verhulst: "Het houden van een demonstratie is een grondrecht. De demonstranten wensen te demonstreren tegen racisme, mede naar aanleiding van de vreselijke dood van George Floyd op 25 mei 2020 in Minneapolis. Ik ga uit van een vreedzame en liefdevolle demonstratie, maar dat kan alleen als het hand in hand gaat met de zorg voor elkaar en voor elkaars gezondheid. Er zijn goede afspraken met de organisatie gemaakt en voorwaarden gesteld om de publieke gezondheid en de openbare orde te waarborgen.
Ik verwacht van de demonstranten die komen dat zij de maatregelen in acht nemen. Volg de instructies op van de ordediensten en neem je eigen verantwoordelijkheid. Vermijd drukte, draag een mondkapje, houd afstand en blijf thuis als je klachten hebt!”

Met de organisatie is afgesproken dat de demonstratie rondom de schaapskooi plaatsvindt en duurt van 12.00 tot 13.00 uur. Gezien het aantal te verwachten demonstranten en de voorwaarden die belangrijk zijn in verband met de 1,5 meter afstand, is dit de enige locatie die in Ede voldoende ruimte biedt. Uiteraard zijn boa’s, politie en mensen van de organisatie op de been om het samen in goede banen te leiden.

In verband met de verkeersveiligheid is er een snelheidsbeperkende maatregel ingesteld op de N224. Tussen 10.30 en 14.30 uur is de maximum snelheid vastgesteld op 50 km/u.

Naar overzicht