Controledag recreatieterrein De Goudsberg

Op dinsdag 4 juni voert gemeente Ede samen met de politie een groot onderzoek uit op recreatiepark De Goudsberg. Doel van deze actie is een integrale controle op bewoningsvormen, zoals woonsituaties die strijdig zijn met bestemmingsplannen, en andere activiteiten die het recreatief gebruik belemmeren.

Vandaag, dinsdag 4 juni, voert  gemeente Ede samen met de politie een groot onderzoek uit op recreatiepark De Goudsberg. Doel van deze actie is een integrale controle op bewoningsvormen, zoals woonsituaties die strijdig zijn met bestemmingsplannen, en andere activiteiten die het recreatief gebruik belemmeren. De gemeente Ede wil dat het recreatiepark gebruikt wordt waarvoor het is bedoeld, namelijk recreĆ«ren. 

Iedereen die het vakantiepark afkomt en opkomt, wordt gecontroleerd. Verder worden alle recreatieverblijven bezocht.

Veiligheid en leefbaarheid

Toerisme en recreatie zijn in de gemeente Ede een belangrijke economische sector. Over de kwaliteit van het recreatiepark De Goudsberg bereikt de gemeente al wat langer klachten. Er bestaat ontevredenheid over het sluiten of verslechteren van faciliteiten en het gebruik van de recreatiewoningen voor niet-recreatie. Ook zijn er signalen van bewoning door arbeidsmigranten.

Het college van de gemeente Ede ziet recreatiepark De Goudsberg als een mooie aanvulling op de recreatieve en toeristische mogelijkheden binnen onze gemeente. Na de actie van vandaag kan op termijn samen met de betrokken partijen gedacht worden aan de duurzame toekomst van het recreatiepark. Denk aan een combinatie van (herstel van) economische kwaliteit, ruimtelijke kwaliteit en veiligheid en leefbaarheid. De controle van vandaag sluit aan bij die laatste twee: veiligheid en leefbaarheid.

De controle wordt uitgevoerd door een zogenaamd interventieteam. Daarin zitten medewerkers van verschillende onderdelen van de gemeente Ede en de politie. De actie wordt ondersteund door het Ariadneproject van de provincie Gelderland.

Naar overzicht