De Heideweek komt er weer aan!

Het is weer bijna zover! Van 17 tot en met 25 augustus is het feest in de gemeente Ede. Met volop leuke activiteiten, optochten, evenementen en markten. Dat betekent dat sommige wegen afgesloten zijn. Ook kunt u uw auto wat minder makkelijk parkeren. Wij informeren u graag over alle wijzigingen zodat u goed voorbereid bent en volop kunt genieten van de Heideweek.

Parkeren Kuiperplein

Op het Kuiperplein mag u tussen 14 en 27 augustus maximaal 1 uur parkeren op de parkeerplekken aan de zijde van de BigBazar. Op vrijdag 17, zaterdag 18, donderdag 23 en zaterdag 25 augustus kan dat tot 18:00 uur (inrijden tot 17:00 uur). Tijdens het Kinderfestival op woensdag 22 augustus kunt u tot 13:00 uur gebruik maken van de parkeerplekken (inrijden tot 12:00 uur).

Andere parkeerplekken Ede

U kunt ook parkeren in Q-Park Markt, Achterdoelen en De Halte of op het Bunschoterplein. Bezoekt u een van de bedrijven aan de Telefoonweg? U mag uw auto kort parkeren op de parkeerstrook aan de Veenderweg (maximaal 1 uur). Tijdens de Heideoptocht op zaterdag 18 augustus kunt u tussen 17.30 - 21.00 uur de parkeergarages Q-park Markt, De Halte en Achterdoelen niet in- of uitrijden.

Wegafsluitingen Telefoonweg

De Telefoonweg is tijdens de feestavonden op vrijdag 17, zaterdag 18, donderdag 23 en zaterdag 25 augustus tussen 19.00 en 00.30 uur ter hoogte van het Kuiperplein afgesloten voor auto’s. Op deze avonden zijn op het Marktplein en aan de Telefoonweg speciale parkeerplaatsen voor fietsen. Dus kom vooral op de fiets!

Heideoptocht, Oud Lunterse Dag, Vlegeldag

Op zaterdag 18 augustus is de Heideoptocht. Dat betekent dat tussen 17.30 en 21.00 uur de volgende straten zijn afgesloten voor auto’s: Raadhuisstraat, Molenstraat, Schaapsweg, Veenderweg, Telefoonweg, Stationsweg, Breelaan, Detmarlaan en Arnhemseweg. U kunt Ede Centrum niet bereiken met de auto. Ook kunt u de parkeergarages Q-park Markt, Halte en Achterdoelen niet in- of uitrijden. Het centrum van Bennekom is vanwege de Vlegeldag op woensdag 22 augustus afgesloten voor verkeer. En tijdens de Oud Lunterse Dag op zaterdag 25 augustus kunnen auto’s het centrum van Lunteren niet in.

Ronde van Ede

Op 22 augustus is de Ronde van Ede. De Raadhuistraat, Arnhemseweg, Vossenakker, Bergstraat, Oude Arnhemseweg en de Arthur van Schendellaan zijn tussen 16:00 en 21:00 uur afgesloten voor verkeer.

Weekmarkt Ede

Op zaterdag 18 en 25 augustus stopt de weekmarkt op het Marktplein om 16:00 uur in plaats van 17.00 uur.

Programma en informatie

Kijk voor het programma op www.heideweek.nl. Op www.bereikbaargelderland.nl vindt u alle verkeersmaatregelen. Wij wensen iedereen een hele mooie Heideweek!

Naar overzicht