De Vuurvogel is derde gezonde school in Ede

Inleiding

Op maandag 29 juni reikt wethouder Leon Meijer het vignet Gezonde school uit aan basisschool De Vuurvogel. Leon Meijer, wethouder Food: “Juist voor kinderen is gezond voedsel heel belangrijk. Kinderen die gezond eten, zitten beter in hun vel en kunnen zich daardoor beter ontwikkelen. Bovendien voorkomt het welvaartziekten in de toekomst.” Maartje ter Beek, directeur van De Vuurvogel vertelt: “Tijdens deze week besteden we elke dag aandacht aan gezonde voeding, in alle klassen. De kleuters maken bijvoorbeeld water met een lekker smaakje en groep 7 oogst groenten uit de eigen moestuin en maakt daar soep van.”

De Vuurvogel werd eerder dit jaar al een Gezonde school. “We zijn blij dat we nu ook officieel het vignet Gezonde school op ons gebouw kunnen hangen. Vanwege de coronamaatregelen lukte dat niet eerder”, licht Maartje ter Beek toe. “Als school vinden we gezonde voeding erg belangrijk. Dat was altijd al zo, maar nu besteden we er veel bewuster aandacht aan. We merken dat het een onderwerp van gesprek is onder kinderen en ouders. Kinderen nemen gezondere traktaties mee en we drinken water en thee in de pauzes. De uitreiking van het vignet is ook de start van de jaarlijkse themaweek over gezonde voeding. Naast deze jaarlijkse themaweek krijgen de kinderen twee keer per jaar smaaklessen. Naast dat het goed is voor de kinderen, is het ook een leuke manier om nieuw voedsel te leren kennen via de zintuigen.” 

Voedingscoaches

In Ede werken al tien basisscholen samen met onze voedingscoaches aan het gezonder maken van hun school. Zij doen dat in hun eigen tempo, passend bij de school. De Vuurvogel is de derde Edese school die zich Gezonde school op het gebied van voeding mag noemen, na de Franciscuschool en CNS Louise de Coligny. Ede is de eerste gemeente in regio Foodvalley waar zoveel basisscholen zich Gezonde school op dit thema mogen noemen.

De gemeente werkt aan gezond en duurzaam voedsel voor iedereen in Ede.

Voor meer informatie omtrent voedseleducatie kunt u contact opnemen met Marieke van Goor via info@ede.nl, met in het onderwerp 'voedseleducatie'.

Naar overzicht