Duizenden waarschuwingen voor rijden in voetgangersgebied Ede centrum

De gemeente heeft in november ruim 3000 waarschuwingen verstuurd aan eigenaren van voertuigen die illegaal door het voetgangersgebied in Ede centrum reden. Deze week volgt een laatste ronde waarschuwingen. Vanaf woensdag 1 december krijgen voertuigen die buiten de bevoorradingstijden door het centrum rijden een boete van 150 euro.

Voetgangersgebied

Wethouder Jan Pieter van der Schans: ,,In het centrum van Ede geven we ruim baan aan de voetgangers. Zo kunnen bezoekers rustig winkelen of van de horeca genieten. Dit betekent ook dat auto’s en scooters buiten de toegangstijden niet in het voetgangersgebied mogen komen. En als je op de fiets bent stap je natuurlijk af.

Toegangstijden

Motorvoertuigen mogen zonder ontheffing alleen tijdens de bevoorradingstijden door het centrum rijden. Inrijden mag doordeweeks tussen 07:00 en 11:00 uur, zaterdag tussen 07:00 en 10:00 uur en zondag alleen met een ontheffing

Nieuw systeem

De oude toegangspalen tot het centrum zijn verwijderd omdat ze kapot waren. In de nieuwe situatie wordt de toegang met camera’s gecontroleerd. Ook de rijroutes zijn aangepast. Om bezoekers van het centrum hierop te wijzen zijn tijdelijke LED-schermen geplaatst. Van der Schans: ,,De voorbije weken hebben alle gebruikers kunnen wennen aan de nieuwe situatie. Vanaf 1 december volgen echt boetes.’’ In december evalueert de gemeente of de wijzigingen in het systeem leiden tot het gewenste resultaat.

Meer informatie: www.ede.nl/voetgangersgebied

Naar overzicht