Extra geld voor duurzaamheidslening Ede

Vanaf 2016 investeerden Edese woningeigenaren en instellingen al 4 miljoen euro in verduurzaming, zoals isolatie, zonnepanelen en/of een warmtepomp. Zij werden daarbij geholpen door de gemeentelijke stimuleringslening duurzaamheid. “Ede heeft blijkbaar de smaak te pakken, het aantal leningen neemt nu enorm toe”, stelt wethouder Duurzaamheid Lex Hoefsloot tevreden vast. Er komt extra geld beschikbaar voor de lening.

Aanleggen zonnepanelen

Sneller op

“De lening is dus een succes en voorziet duidelijk in een behoefte. We zien dit jaar dat er vanaf 1 januari al voor ruim 550.000 euro is aangevraagd. Het budget voor de leningen raakt dan ook sneller op dan verwacht. Daarom hebben we vandaag het budget verhoogd met drie miljoen euro.” De lening is niet alleen bedoeld voor huiseigenaren, maar ook voor maatschappelijke organisaties, zoals sportverenigingen en kerken.

Belangrijke stap

Hoefsloot: “Mooi om te zien dat steeds meer mensen aan de slag gaan met hun woning of pand. Zo besparen we energie, en stappen veel mensen over op duurzame energie of wekken het zelf op. Dat is een belangrijke bijdrage aan het gemeentelijk en landelijk beleid om in 2050 energieneutraal te worden. Dan wekken we net zoveel duurzame energie op als we gebruiken. Dat lijkt eenvoudig, maar daar is veel voor nodig. Het verduurzamen van bestaande woningen is een belangrijke stap en levert veel op.”

Meer informatie over duurzaamheid in Ede is ook te vinden op www.ede-natuurlijk.nl.

Naar overzicht