Geen Centrale Intocht Sinterklaas in Ede

Edese Sinterklaasjournaal: Waar is Piet?

Sinterklaas komt dit jaar helaas niet met de trein aan op het Museumplein in Ede. Door de Coronamaatregelen is het niet mogelijk om alle kinderen met hun ouders op een veilige manier te kunnen ontvangen. Daarom is door de organisatie, in overleg met de gemeente Ede, besloten om geen centrale ontvangst te doen.

Burgemeester René Verhulst: :”Het is jammer dat we dit besluit hebben moeten nemen. Bij grote groepen mensen bij elkaar zijn de risico’s op besmetting te hoog.  En we willen ook geen kinderen teleurstellen, omdat we een maximum moeten stellen aan het aantal bezoekers dat op het Museumplein past. Maar dit wil natuurlijk niet zeggen dat Sinterklaas helemaal niet naar Ede komt. Sterker nog. Hij moet hier wel komen! Een van de pieten is vorig jaar achtergebleven en die wil heel graag naar huis. Hij vraagt onze hulp.”

Waar is Piet?

Vorig jaar is er een Piet in Ede gebleven. Waarom? dat weet niemand nog. De een zegt dat Piet verliefd was geworden op een meisje. De ander zegt dat hij juist verliefd is geworden op Ede. Of misschien was hij een beetje in de war en heeft hij gewoon de boot gemist. Kortom.. het is nog een mysterie dat nodig uitgezocht moet worden en waar Sinterklaas alle kinderen van Ede vraagt om hem bij te helpen. De Sint wil Piet dit jaar graag weer mee terugnemen, maar dan moet hij wel weten waar hij is.

Sinterklaasjournaal

Net als voorgaande jaren zal de komst van de Sint weer samengaan met een Edes Sinterklaasjournaal. Deze wordt gemaakt door de leerlingen van het ROC in Ede, in samenwerking met de SBE en de gemeente Ede. Ook dit jaar is de burgemeester weer één van de schrijvers van het scenario en wordt het journaal gepresenteerd door juffrouw Sara. Vanaf 16 november is het te zien via XON (voormalig omroep Ede) en de kanalen van Ede. “Dit jaar kunnen we Sinterklaas dan niet met z’n allen welkom heten, maar misschien kunnen we hem wel helpen zoeken”, alsdus burgemeester Verhulst.

Overige intochten

Voor de ontvangsten van Sinterklaas bij andere gelegenheden in de gemeente Ede geeft de gemeente dit jaar geen vergunning af. Grootschalige bijeenkomsten worden afgeraden in verband met het hoge risico op besmetting met het Coronavirus. Wij vragen Sinterklaas om zoveel mogelijk naar alternatieven te zoeken om de Edenaar toch te kunnen verrassen. 

Naar overzicht