Gemeente Ede neemt maatregelen voor Veldhuizen

De burgemeester van Ede heeft na overleg met politie en het Openbaar Ministerie besloten maatregelen te treffen voor de wijk Veldhuizen voor aankomende nacht. De burgemeester neemt deze maatregelen om de autobranden zoals die afgelopen nacht plaatsvonden, te voorkomen.

Burgemeester René Verhulst: ’20 autobranden is natuurlijk absurd. Persoonlijke eigendommen van mensen zijn kapot gemaakt. De inzet van een noodbevel is een relatief zwaar middel, daar ben ik me van bewust. Ook omdat het de laatste tijd rustig was in de wijk. Echter gezien het grote aantal autobranden in een korte periode van één nacht en in één wijk, de onrust die dit met zich mee heeft gebracht en de vrees voor herhaling, is toch besloten het noodbevel in te zetten.’

Het noodbevel gaat vanavond om 20.00 uur in en duurt tot 7.00 uur morgenochtend. Naast het noodbevel zal er ook cameratoezicht plaatsvinden in de wijk.

Op het bijgevoegde kaartje is het betreffende gebied waarvoor de maatregelen gelden aangegeven. Het noodbevel is hier (pdf, 475 KB)te vinden.

Naar overzicht