Gezondheidscentrum Bellestein stap dichterbij

Een nieuw gezondheidscentrum bij winkelcentrum Bellestein in de wijk Veldhuizen komt een stap dichterbij. Vandaag stelde het college van B&W de uitgangspunten voor de nieuwbouwplannen vast. In het nieuwe gebouw vestigen zich op de begane grond de apotheek, het consultatiebureau en de praktijk voor fysiotherapeuten. De huisartsen krijgen hun praktijk op de eerste verdieping, die ook nog een aantal gebruikers zal tellen. Wethouder Peter de Pater (ruimtelijke ontwikkeling): “Fijn dat het nieuwe gezondheidscentrum er echt lijkt te gaan komen. Dat is goed voor alle jonge en oudere inwoners van Veldhuizen, die goede artsen en hulpverleners in de buurt hebben.”

Informatieavond

Alle gebruikers van het huidige, verouderde, gezondheidscentrum verhuizen mee naar het nieuwe gebouw. De gemeenteraad bespreekt de nota van uitgangspunten binnenkort. Daarna zal de particuliere initiatiefnemer een uitgewerkt ontwerp maken en wordt er een bestemmingsplan gemaakt.

Binnenkort vindt een informatieavond plaats waar de plannen worden gepresenteerd. Omwonenden en belanghebbenden krijgen een uitnodiging hiervoor. Uiteindelijk start de bouw naar verwachting in 2019.

Naar overzicht