Kindercollege doet mee met NLdoet

Schilderen in het Edese Proathuus

Het kindercollege van Ede zet zich vrijdagmiddag in voor het vrijwilligersevenement NLdoet. In de middag tekenen en schilderen zij portretten van ouderen. Daarna brengen zij de oudere mensen in de wijk een kleurrijk plantje. Zij doen dit in het Proathuus aan de Kleefse Hof in Ede.

NLdoet is de grootste vrijwilligersactie van Nederland. De organisatie is in handen van het Oranje Fonds. NLdoet zet de vrijwillige inzet van mensen in de schijnwerpers en stimuleert iedereen een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken voor de samenleving. In Ede is de coördinatie van NLdoet in handen van De Medewerker, het centrum voor vrijwillige inzet in Ede.

Het kindercollege van de gemeente Ede

Elkaar helpen

Vrijwilligerswerk vindt het college van burgemeester en wethouders van groot belang. Zij ondersteunt NLdoet daarom van harte. ‘Door het doen van klussen, helpen we elkaar’, zegt burgemeester René Verhulst. ‘Het is sociaal en bovendien leuk om te doen! Daarom vinden we het heel leuk dat het kindercollege ook meedoet!

In eerste instantie zou het kindercollege ook in de ochtend aan de slag gaan in het Dierenasiel ‘De Hof van Ede’. Maar deze activiteit is in verband met het slechte weer afgelast.

Naar overzicht