Koninklijke Onderscheiding voor Hendrik de Rooij

Op 21 mei 2022 tijdens een terugblik op 22 jaar Lunterse Krant heeft burgemeester René Verhulst een Koninklijke Onderscheiding Lid in de Orde van Oranje Nassau uitgereikt aan de heer Hendrik de Rooij.

De Lunterse Krant is een belangrijk medium, een verbindende schakel in de Lunterse samenleving.  De heer De Rooij is vanaf het ontstaan van de Lunterse Krant in 1999 betrokken. Als hoofdredacteur heeft hij de volledige verantwoordelijkheid op zich genomen. Meer dan twintig jaar heeft hij in vrijwel volkomen vrijheid en onafhankelijkheid de wekelijkse krant samengesteld. De Lunterse Krant wordt verspreid in onder andere Lunteren, Ederveen, Wekerom, Otterlo en Harskamp.

De heer De Rooij doet verslag van gebeurtenissen, maakt foto’s, redigeert aangeleverde kopij, verzorgt de lay-out en zorgt ervoor dat de advertenties er goed in komen te staan. Waar cabaretiers soms een one-man-show geven, vervaardigt De Rooy een one-man-paper. Zijn inzet voor de samenleving is veel meer dan je van hem mag verwachten. Hij heeft veel tijd en energie gestoken in de Lunterse Krant, die hij het liefst ook nog zelf zou bezorgen.

Daarnaast was de heer De Rooij ruim twaalf jaar teambegeleider bij de Barneveldse korfbalvereniging ODIK (Ons Doel is Korfbal) en een seizoen bij de Nijkerkse korfbalvereniging Sparta.