Kunstwerk Meridiana toegevoegd aan stadsbeeldentuin Ede

Op het Oude Kerkplein in Ede Centrum hebben wethouder Hester Veltman (cultuur) en de engelse beeldhouwster Helaine Blumenfeld vanmiddag het kunstwerk 'Meridiana' onthuld. Het bronzen beeld is een schenking van het Harmsen van der Vliet-Ameshoff Cultuurfonds (HvA) en wordt toegevoegd aan de Edese stadsbeeldentuin.

De onthulling van het kunstwerk Meridiana met wethouder Veltman

Hart van Ede

Wethouder Veltman is blij met de gekozen plek voor het nieuwe kunstwerk. “Het Oude Kerkplein is echt een plek in het hart van Ede waar veel mensen samenkomen en elkaar ontmoeten. Daarmee is het de ideale plek om het kunstwerk goed tot zijn recht te laten komen. Ik hoop dat het werk mensen nieuwsgierig zal maken en aan het denken zet.”

HvA cultuurfonds

Het HvA cultuurfonds is in 2001 in het leven geroepen door het nalatenschap van Anna Ameshoff. De in 1993 overleden inwoonster van Ede schonk haar vermogen aan haar laatste woonplaats. In haar testament heeft zij bepaald dat haar vermogen moet worden aangewend in het belang van de inwoners van Ede stad.

Sinds 2009 werkt de stichting aan het realiseren van een stadsbeeldentuin in het centrum van Ede. Al eerder heeft de stichting het kunstwerk “Chico y Chica” van de Spaanse kunstenaar Juan Ripollés aan de gemeente geschonken.

Naar overzicht