Lancering Hackshield Ede

Vandaag start de Hackshield campagne in Ede. Hackshield is een gratis online game waarmee kinderen van 8 tot 12 spelenderwijs worden opgeleid tot cyber agent en leren ze over de gevaren van cybercriminaliteit. De campagne loopt van november tot en met januari waarna de beste spelers uit Ede worden gehuldigd.

Kick-off

Vandaag is de officiƫle start van Hackshield in de gemeente Ede. De komende drie maanden wordt gezocht naar de beste cyber agenten van Ede. Kinderen kunnen zich aanmelden via www.joinhackshield.nl en zo starten aan hun training om cyber agent te worden. Door het spel te spelen en uitdagingen te voltooien ontvangen ze punten. Zo leren ze alles over cybercriminaliteit en hoe ze zichzelf hiertegen kunnen beschermen. Aan het eind van iedere maand wordt degene die die maand de meeste punten heeft verzameld uitgeroepen tot winnaar. De drie winnaars en degene die in totaal de meeste punten heeft verzameld worden in februari officieel door de burgemeester gehuldigd.

Wapenen tegen cybercriminaliteit

Het leven van kinderen speelt zich voor een groot deel online af. Toch zijn kinderen zich nauwelijks bewust van de online gevaren. Ze delen dagelijks persoonlijke gegevens, maar zijn nauwelijks voorbereid om hier op een verantwoordelijke manier mee om te gaan. Er zijn weinig games die kinderen leren hoe zij zich kunnen wapenen tegen cybercrime. HackShield Future Cyber Heroes brengt hier verandering in.

HackShield maakt van kinderen echte cyber agents die niet alleen zichzelf, maar ook hun omgeving kunnen beschermen tegen online gevaren.

Naar overzicht