Minder doorgaand verkeer op Telefoonweg

Samen met bewoners en winkeliers gaat de gemeente Ede aan de slag met een nieuw uiterlijk voor de Telefoonweg. Doelstelling is om de bereikbaarheid te verbeteren voor winkelend publiek en tegelijk de verkeersveiligheid te vergroten. Vandaag besloot het college van B&W om van de Telefoonweg (vanaf de rotonde Molenstraat, doorlopend tot een klein stuk van de Stationsweg) een erftoegangsweg te maken, met een maximumsnelheid van 30 kilometer per uur. De weg wordt ingericht voor het directe woon- en werkverkeer. De gemeenteraad moet hierover nog een definitief besluit nemen.  

Wethouder de Pater (verkeer): “De wegenstructuur van Ede verandert. Denk aan de nieuwe Parklaan maar ook een andere locatie voor het station Ede-Wageningen. Doorgaand verkeer hoort steeds minder thuis op de Telefoonweg (en een klein deel van de Stationsweg). Een nieuw uiterlijk kunnen we combineren met meer verkeersveiligheid.” Gemeente Ede ziet voordelen van een nieuw uiterlijk voor de Telefoonweg en de Stationsweg. Wethouder Vreugdenhil (levendig centrum): “Minder doorgaand verkeer betekent meer ruimte voor bestemmingsverkeer. En dat zijn de bewoners, ondernemers en bezoekers van het centrum. Hen willen we ruim baan bieden.”

Gemeente Ede gaat na een positief besluit van de gemeenteraad, uitgebreid in gesprek met bewoners en centrumondernemers. Er zijn nog geen plannen gemaakt over hoe de wegen er uit komen te zien, dat gebeurt in samenspraak. Er is al wel geld gereserveerd voor aanpassing van de wegen.

Naar overzicht