Muziekvereniging OBK Otterlo bestaat 100 jaar

Dit jaar bestaat Muziekvereniging Oefening Baart Kunst (OBK) Otterlo 100 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum hebben zij een Galaconcert gegeven in de grote zaal van het Kulturhus in Wekerom. Burgemeester René Verhulst was hierbij aanwezig en overhandigde hen een cheque ter waarde van €1000 voor dit bijzondere jubileum.  

Muziekvereniging OBK is een van de zeven muziekvereniging in de gemeente Ede. De vereniging staat midden in de Otterlose maatschappij en richt zich vooral op concertmuziek. Dweilband O’Tunes is een begrip op feesten en partijen in de omgeving.

Na de oprichting in 1922 werd vooral marsmuziek gespeeld, tot de vereniging zich in de jaren ’70 meer op concertmuziek ging richten. OBK speelt een breed repertoire: van klassieke fanfare stukken tot jazz- en filmmuziek.

In samenwerking met de Ericaschool is OBK een project gestart om kinderen kennis te maken met muziek. Leerlingen van de bovenbouw krijgen elke maandag muziekles op een zelfgekozen instrument.

Subsidie

De gemeente Ede verleent een subsidie aan jubilerende verenigingen. Bij het 25, 50, 75 en 100-jarig bestaan kan een vereniging subsidie aanvragen. Deze subsidie loopt op van €250,00 bij een 25-jarig jubileum tot €1000,00 bij een 100-jarig jubileum.