Natuurinclusief boeren voor melkveehouders

En samen met een expert van het Louis Bolk instituut een persoonlijk bedrijfsplan opstellen? Geef je dan op voor het Leernetwerk Natuurinclusieve landbouw.

Bent u melkveehouder en wilt u meer leren over natuurinclusief boeren? En wilt u samen met een expert van het Louis Bolk instituut een persoonlijk bedrijfsplan opstellen? Geef u dan op voor het Leernetwerk Natuurinclusieve landbouw.

Dit is de kans om meer te leren over natuurinclusieve landbouw, oftewel landbouw die een goede kwaliteit bodem, water en biodiversiteit bevordert. Doe mee met dit leernetwerk dat start in september 2019 en loopt tot het najaar van 2020. Wat krijgt u? 

  • 4 kennissessies, over Waterkwaliteit, Bodemkwaliteit & Gewasproductie, Biodiversiteit & Landschap en Bedrijfsvoering & Economie (meer voer van eigen land);
  • 4 veldexcursies naar voorlopers op het gebied van natuurinclusieve landbouw;
  • 4 themagerichte leertafels;
  • de mogelijkheid om zelf aan de slag te gaan met een biodiversiteitsmonitor;
  • een maatwerktraject waarin een adviseur u begeleidt om een bedrijfsspecifiek actieplan voor biodiversiteit te maken.

Het leernetwerk wordt begeleid door experts van het Louis Bolk Instituut. Voor de kennissessies worden ook andere experts betrokken, o.a. René Jochems van Groeibalans. We bieden dit leernetwerk aan voor melkveehouders uit de gemeente Ede en eventueel een aantal melkveehouders uit omringende gemeenten.

Het leernetwerk trapt af met de kennissessie Bodemkwaliteit & Gewasproductie op 26 september vanaf 10:00 uur tot 13:00 uur. De overige kennissessies, veldexcursies en leertafels worden zo veel mogelijk in overleg met de deelnemers van het leernetwerk ingepland. We sluiten met een evaluatiebijeenkomst af. Waar we met elkaar delen wat we geleerd hebben. Er vindt dus geen toets plaats.

Dit Leernetwerk Natuurinclusieve landbouw heeft gemeente Ede kunnen organiseren doordat zij een subsidie vanuit de Provincie Gelderland en de EU toegewezen heeft gekregen.

Interesse of nog vragen? Neem dan telefonisch contact op met mevrouw Roshini van den Bergen via het telefoonnummer 0628538097 of per e-mail: roshini.van.den.bergen@ede.nl.

Het Leernetwerk Natuurinclusieve landbouw wordt mede mogelijk gemaakt door:

Naar overzicht