Plannen voor projecten verkeer en ruimte Ede-Centrum

Ede Centrum met winkelend publiek

Welke aanpassingen zijn er tot 2023 nodig op het gebied van verkeer en ruimte om Ede centrum groener, levendiger en veiliger te maken en tegelijk de bereikbaarheid te verbeteren? De gemeente heeft alle projecten op een rij gezet.

Projecten

Naast de al voorziene herinrichting van de Grotestraat en Kuiperplein, wil de gemeente onder meer de Telefoonweg verbeteren voor fietsers en fietsen op de Achterdoelen permanent toestaan. Er komt een onderzoek naar kortere routes voor bevoorrading. Het groener herinrichten van de Torenstraat en een verbetering van het Maandereind zijn logische volgende stappen in het centrum. Ook komt er een plan om van het stadspark bij het raadhuis een prettiger verblijfsruimte te maken.

Makkelijk en begrijpelijk

Onze kernwoorden zijn ,,makkelijk en begrijpelijk'' zeggen wethouder De Pater (verkeer) en Vreugdenhil (Levendig Centrum) ,,We willen het gemak van de voetgangers dienen en zorgen voor begrijpelijke en logische routes voor fietsers en bevoorrading. We willen dat het autoverkeer makkelijk parkeerplaatsen kan bereiken en zo min mogelijk (vracht)autoverkeer tussen de voetgangers. En bushaltes dichtbij de winkels, om maar eens wat voorbeelden te noemen.’’

Financiering

Voor een deel van de plannen is er geld en voor een deel nog niet. De gemeenteraad spreekt daar in oktober en bij behandeling van de begroting in november over.

Naar overzicht