Pop-up Festival verrast kwetsbare Edenaren met optredens

De aangescherpte coronamaatregelen voor evenementen duren minimaal tot 1 juni. Dat maakt het organiseren van een evenement in het weekend van 5 t/m 7 juni erg lastig en risicovol. Arno Setz hakte maandag samen met gemeente Ede meteen de knoop door en besloot dat pop-up optredens juist goed passen bij de huidige situatie. “De thuisisolatie door corona doet voor iedereen pijn, maar voor sommige mensen net iets meer. Een optreden kan mensen opvrolijken of even laten ontspannen. We willen naar de plekken toe waar we iemands dag echt op kunnen fleuren”, aldus Arno.

Creatief met maatregelen

Van 1,5 meter afstand houden tot een maximum van twee artiesten. Arno houdt rekening met alle maatregelen van het kabinet: “We gaan zaterdag langs bij een groep mensen met een licht verstandelijke beperking. Daar treden we op in de tuin en zij zetten de ramen open. We kijken bij iedere locatie wat er mogelijk is en welke act passend is”.

Het Pop-up Festival probeert zoveel mogelijk optredens te verzorgen voor kwetsbare mensen, zoals voor een instelling met dementerenden of een verzorgingstehuis. Er kwam ook een oproep van iemand wiens oma nu eenzaam en verdrietig thuis zit door het overlijden van haar man.

“Het is ontzettend jammer dat veel evenementen in het centrum van Ede worden afgelast of uitgesteld, maar het geeft een fijn gevoel dat de optredens van het Pop-up Festival door kunnen gaan bij mensen die afleiding kunnen gebruiken nu hun familie en vrienden niet meer langs kunnen komen”, aldus wethouder Willemien Vreugdenhil.

Livestream

De optreden zullen via een livestream te zien zijn op de Facebookpagina van Pop-up Festival. Zo kunnen andere Edenaren ook aanwezig zijn bij de zesde en misschien wel meest bijzondere editie van dit festival. 

Oproep: meer optredens en extra artiesten

Arno benadert nu vooral verzorgingstehuizen, maar het verhaal van de kleindochter en haar eenzame oma kwam bijvoorbeeld binnen na een oproep op Facebook. Er is ruimte voor extra optredens. Voorwaarde is wel dat de artiest op afstand kan optreden, zoals in een tuin of van onder een balkon. Wil jij als artiest hieraan meewerken? Laat het dan ook weten. Er zijn al verschillende acts maar hoe leuk is het om, zolang de maatregelen het toelaten, dit te kunnen doen voor mensen die in een isolement zitten?

Interesse of meedoen?

Stuur een e-mail naar info@arnosetz.nl om een aanvraag te doen of om u aan te melden als artiest.

Naar overzicht