Programma Week van de Opvoeding Ede

Van 4 tot en met 10 oktober vindt de jaarlijkse Week van de Opvoeding plaats. Tijdens deze week organiseert het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) verschillende gratis interessante en leuke workshops, bijeenkomsten en sport- en spelactiviteiten voor jong en oud.

Wethouder Leon Meijer: “Opvoeden is hard werken. Zeker nu het vanwege corona soms lastig is een goede balans te vinden tussen werk en privé. Het is daarom belangrijk om met elkaar in gesprek te blijven. Zowel met je kind als met andere ouders/ opvoeders. Onder het motto ‘Vertel eens…’ nodigen we je uit om met elkaar het gesprek aan te gaan. Je staat er namelijk niet alleen voor! Iedereen heeft een verhaal waarmee je anderen kunt inspireren.”

Wijzigingen programma

Vanwege richtlijnen rondom het coronavirus kan het programma wijzigen. Ook voorafgaand en na de Week van de Opvoeding zijn er allerlei activiteiten. Hieronder een kleine greep uit het programma. Kijk voor het hele programma, de actuele informatie en hoe je je kan aanmelden op www.cjgede.nl bij Activiteiten.

Maandag 4 oktober

Muziek op schoot in Wekerom (9:30-10:10 uur)
Muziek stimuleert de hersenen en de taalspraakontwikkeling, ook bij de allerkleinsten. Tijdens de Week van de Opvoeding worden er op allerlei plekken in Ede muziekworkshops georganiseerd voor ouders/opvoeders en hun kinderen van 0 - 4 jaar. Er is uiteraard ook koffie en thee en tijd voor leuke gesprekken met andere ouders. Op 11 oktober in Lunteren en 12 oktober in Otterlo

Woensdag 6 oktober

Peuteravontuur van Buitengewoon feest in Ede (9:30 - 11:00 uur)
Samen met andere (groot)ouders en je peuter op pad in de natuur; wandelen, zingen, op zoek naar dieren. Na afloop is er wat te drinken en wat lekkers.

Donderdag 7 oktober

Voorleesuurtje in Ede (11:00 - 11:30 uur)
Kruip in de tipitent van Cultura Stadspoort om te luisteren naar een mooi verhaal. Na het luisteren gaan we lekker spelen en knutselen.

Workshop: De 5 talen van de liefde in Bennekom (19:30 - 21:00 uur)
Elke ouder geeft liefde mee aan zijn of haar kinderen. We doen dat allemaal op onze eigen manier. Hoe laat jij merken dat je van je kind houdt? In deze workshop ontdek je de verschillende talen van liefde die er zijn. Je onderzoekt welke taal de voorkeurstaal is van je kind en welke van jouzelf. Zodat in de drukte van het dagelijks leven en alle opvoedtaken die er te doen zijn, de liefde tussen jullie blijft stromen!

Vrijdag 8 oktober

BBQ voor ouders en de jeugd uit het JOP in Harskamp (18:30 - 21:00 uur)
Alle jongeren uit Harskamp kunnen met hun ouders komen BBQ-en. En we gaan samen diverse spellen doen. Maak kennis met het JOP! (Jongerenontmoetingsplek).

Zaterdag 9 oktober

(St)oer 9-14 jaar in Ede (15:00 - 17:00 uur)
Samen ontdekken hoe het is om in de wildernis te overleven en een (st)oer avontuur meemaken! Vuur maken zonder lucifers, hutten maken, pijlen maken. Tijdens deze activiteit ga je samen met je kind actief aan de slag in de natuur. We sluiten af met broodjes bakken bij het kampvuur en een goed gesprek.

Over CJG Ede

De Week van de Opvoeding wordt georganiseerd door het CJG. Het CJG ondersteunt iedereen met vragen over gezond opvoeden en opgroeien. Bij het CJG werken professionals die informatie, advies, lichte hulp of een goede doorverwijzing kunnen geven. De medewerkers van het CJG werken via de peuterspeelzaal, het kinderdagverblijf, de school of in de wijk

Naar overzicht